Evangélikusok

2024.03.08. 12:44

Orosházi szakmai napjukra rekordszámú óvodapedagógus érkezett

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet koordinálásával országos evangélikus szakmai napra érkezett majd’ 200 óvodapedagógus Orosházára, a Hajnal evangélikus óvodába. Az intézményi látogatás után a Székács evangélikus iskola dísztermében Tehetséggondozás az óvodában címmel rendezték meg szakmai programjukat.

Csete Ilona

A házigazdák nevében Vajer Tímea, a Hajnal óvoda vezetője köszöntőjében elmondta, öröm számukra, hogy fogadhatták a sok érdeklődő szakmabelit.

evangélikusok
Vajer Tímea, a házigazdák nevében köszöntötte a rekordszámú résztvevőt.
Fotó: Csete Ilona

–  Jó szívvel vállaltuk ezt a feladatot, lelkesen készültünk a vendégek fogadására. A tavaszi szakmai napok bebizonyították, szívesen látogatunk el egymáshoz, gazdag tapasztalatokkal, szép élményekkel térünk haza. Mi most ugyanezt kínáljuk házigazdaként. A szakmai nap mellett a találkozás, az együttlét öröme is értékes hozadéka ezeknek az alkalmaknak. Boldogok vagyunk, hogy mi, ma 180 fős közösségben élhetjük át ezt az élményt. Ajándékunk az alkalmat és a dátumot megjelölő könyvjelző – mondta a házigazda.

Nagy Róbert, az intézmény főigazgatója elárulta, szerettek volna úgy felnőni ehhez a feladathoz, hogy miközben zajlik e nívós rendezvény, az iskola falai között zavartalan a tanítás és e kettő jól megfér egymás mellett. 

– Az óvoda mindent megtett e nap sikeréért, mi, az iskola részéről hozzátettük a magunkét – fogalmazott az igazgató.

– Tíz éve voltunk itt ilyen óvodai szakmai napon – emlékeztette a jelenlévőket Valentinyi Erika, az Evangélikus Pedagógia Intézet előadója. Hozzá is tette, sok az ismerős arc, akik akkor is jelen voltak. Ez a mai nap viszont rekordot döntő. Soha ilyen létszám nem jött össze. Bejelentette, 23 óvoda képviseltette magát. Bővült csapatuk egy új szakemberrel, akit bemutatott a tanácskozás előtt.

A Hajnal evangélikus óvodából érkeztek a gyerekek, műsoruk nagy tetszést  aratott. Fotó: Csete Ilona

Tiriczné Szabó Szilvia tantárgygondozó a szakmai nap témaköréről, a tehetséggondozásról elmondta, a világ változásaihoz az óvodapedagógusoknak is alkalmazkodniuk kell. A pénteki alkalomra vonatkozó témaválasztás az előző szakmai nap ajánlása alapján történt – jelentette be. Ördög Endre igazgatólelkész áhítatot tartott, majd az orosházi óvodások műsorral köszöntötték a résztvevőket és ezután kezdődött el a szakmai munka.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában