Hulladék

2024.05.03. 12:41

Most és jövő szombaton lesz lomtalanítás Békéscsabán

Lomtalanítást szerveznek Békéscsabán most és jövő szombaton, azaz május 4-én és 11-én. Az önkormányzatnál azt kérték, hogy ne tegyenek ki például építési törmeléket, tévét és hűtőszekrényt, gumiabroncsot, hiszen azokat nem viszik el az akció keretében, viszont szabályosan le lehet adni a Kétegyházi útról nyíló hulladékudvarban.

Licska Balázs

Az önkormányzatnál közölték, hogy

  • május 4-én Jaminában, a Kenderföldeken, Mezőmegyeren, Fényesen, Gerlán, a Dobozi út elkerülőn kívüli szakaszán, valamint a Szója és Meteor utcákban; míg
  • május 11-én a belvárosban, az első, a második, a harmadik, a negyedik, a hatodik kerületekben, Vandháton, a Béke-, a Keleti-kertek és a Borjúréti-kertekben, a Kastélyszőlőkben

viszik el a kitett lomokat a szemétszállító cég munkatársai. 

Household,Miscellaneous,Rubbish,Items,Put,On,The,Street,For,Council
Május 4-én és 11-én tartanak lomtalanítást Békéscsabán. Illusztráció: Shutterstock

Hangsúlyozták, hogy az akció során olyan nagydarabos hulladékokat szállítanak el – például bútorokat, lakberendezési tárgyakat, szőnyegeket –, amelyek nem férnek bele a kukákba, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényekbe.

Kérték a békéscsabaiakat, hogy ne tegyenek ki lomtalanítás apropóján például építési törmeléket, elektronikai hulladékot – tévéktől hűtőszekrényen át mosógépig –, gumiabroncsot, akkumulátorokat, hiszen ezeket ezen akció keretében nem viszik el. Hangsúlyozták, hogy ezek teljesen szabályosan leadhatók a régi Kétegyházi útról megközelíthető hulladékudvarban, tehát ne is a természetben tegyék ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában