Június 9.

2024.03.08. 10:24

Önkormányzati választás: bemutatták a Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás jelöltjeit Békésen

Kálmán Tibor lesz a Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör polgármesterjelöltje Békésen – jelentette be csütörtökön délután Dankó Béla országgyűlési képviselő. A sajtótájékoztatón a jelölőszervezetek önkormányzati képviselőjelöltjeit is bemutatták. Az önkormányzati választást június 9-én tartják.

Papp Gábor

Dankó Béla elmondta, Békés városában összeállt a csapat, amelynek tagjaival szeretnének elindulni a következő önkormányzati választáson. 

önkormányzati választás
A Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás békési jelöltjei: Tarkovács István, Polgár Zoltán, Balog Zoltán, Deákné Domonkos Julianna, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kálmán Tibor, Csibor Géza, Mucsi András, Serfecz Dávid.
Fotó: Jenei Péter

– Sok remek embert találtunk, akik vállalják a megmérettetést – tette hozzá. – A jelöltek között vannak, akik már részt vettek a képviselő-testület munkájában, és vannak új arcok is, akik vállalták az indulást, és szeretnék segíteni a várost a további fejlődésben. Abban a fejlődésben, ami az elmúlt években jellemezte a települést. 

 

Az elmúlt években 21 milliárd forint támogatás érkezett Békésre

Dankó Béla elmondta, az elmúlt esztendőkben 21 milliárd forint támogatás érkezett Békésre, amelynek többségét az önkormányzat nyerte meg, és használhatta fel, illetve ebben az összegben benne vannak a vállalkozások, civilek, egyházak számára érkezett támogatási összegek is. Az önkormányzat által felhasznált fejlesztési források eredménye látszik a városon, és emellett az intézmények, a szolgáltatások is stabilan működnek. Kifejtette, Békésen kiváló csapat dolgozik a városért a kormánypártok és a Jobboldali Összefogás színeiben.

Dankó Béla szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás polgármesterjelöltje Kálmán Tibor, a város regnáló polgármestere lesz. 

 

Újabb fejlesztések kezdődnek el

Kálmán Tibor elmondta, változó körülmények jellemezték az elmúlt időszakot, de ennek ellenére sikerült számos fejlesztést megvalósítani, illetve előkészíteni, így hamarosan újabb beruházások kezdődnek, illetve készülnek el Békésen. A jelölőszervezetek a Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás, míg az indulókat támogatja a Keresztény Értelmiségeik Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete, a Békési Kisgazdakör és a Fidelitas.

Az 1. számú választókerületben új indulóként Tarkovács István, a Békési Kisgazdakör elnöke, a pénzügyi bizottság tagja méreti meg magát. Kálmán Tibor hangsúlyozta, Tarkovács István már eddig is sokat tett a városért, tapasztalata, tudása nagyon sokat jelenthet a településrész számára.

A 2. számú választókerületben Polgár Zoltán alpolgármester indul, aki hatalmas munkabírással dolgozik a választókerületért.

A 3. számú választókerületben Balog Zoltán méreti meg magát, aki elkötelezett, sokat dolgozik a körzet fejlődéséért.

A 4. számú választókerületben Deákné Domonkos Julianna indul, aki amellett, hogy sokat tesz a városrészért, a kultúra területén is rengeteg tesz a városért.

Az 5. választókerületben Kálmán Tibor polgármester indul, aki gyermekkora óta kötődik a városrészhez, családi kötődése ma is odafűzi, ezért is kiemelten fontos számára a körzet. 

A 6. számú választókerületben Csibor Géza csendben, de annál nagyobb munkabírással teszi a dolgát a városrészért, és ehhez kéri a választók támogatását.

A 7. számú választókerületben Mucsi András igazi lokálpatriótaként, évek óta dolgozik eredményesen a körzetben élőkért.

A 8. számú választókerületben Serfecz Dávid, a Fidelitas helyi elnöke indul. Fiatalossága, lendületessége sokat számíthat. 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában