Összefoglaló

2024.03.04. 20:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 4.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 4-én.

Beol.hu

Fűre parkolni tilos – így foglalható össze, hogy milyen szabály lép életbe Békéscsabán a belvárosban, a lakótelepek egy részén. Április elejétől több tízezer forintos bírságra számíthatnak azok az autósok, akik az érintett területeken nem a kiépített parkolóhelyeken teszik le a járgányukat, hanem a fűre parkolnak, ezzel tönkre téve azt, kikerülve a parkolódíj-fizetést.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés büntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves, büntetett előéletű, vésztői nővel szemben, aki Hollandiából rendelt bódító hatású anyagot.

Kétnyaras pontyok lehalászásával kezdték meg az idei szezont.

Ötödször rendezte meg szombaton a Magyar Erőemelő Szövetség és a Marvel Team SE Vésztőn a fekvenyomó magyar bajnokságot, melyen több magyar csúcs is született. A csapatbajnokságot a férfiaknál a vésztői, a hölgyeknél békéscsabai fekvenyomók nyerték.

Két akcióban, nyolc kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható embert vettek őrizetbe a Békés vármegyei rendőrök. Egyikük, amikor rájött, hogy a nyomában vannak, Csorváson megpróbált szabadulni az anyagtól, menet közben szórta ki a fehér port a kocsija ablakán. A lefoglalt anyagok között vannak különböző színű porok és tabletták, és a gyanú szerint kokaint is árultak.

Az elmúlt két hétben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győzteseket.

Jubilál a Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport, a Facebookon elérték az 1500 tagot. Közben Sanyi, a celebkakas már felbukkant tanórai anyagként is, sőt, párja is van, igaz, a távolban, mégpedig a beregszászi János gólya.

Újjáépítenék nyár elejére az Ösvény Esélynövelő Alapítvány telephelyét Füzesgyarmaton, a Petőfi utcában, amely pár héttel ezelőtt szinte teljesen megsemmisült, a gyanú szerint szándékos gyújtogatás áll az eset mögött. Az Ösvény alapítvány két tucatnyi telephelyen több mint hatszáz, Füzesgyarmaton pedig 120 embernek, javarészt megváltozott munkaképességűeknek ad munkát. A munkatársaknak hétfőn a füzesgyarmati közösségi központban tartottak tájékoztatót, ahol hangsúlyozták, hogy senkit sem küldenek el, minden munkahelyet megőriznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában