Vádirat

2024.03.04. 10:18

Hollandiából rendelt magának drogot

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés büntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves, büntetett előéletű, vésztői nővel szemben, aki Hollandiából rendelt bódító hatású anyagot.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a nőt korábban a Szeghalmi Járásbíróság a 2023. június 30-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette, 95 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, illetve elrendelte a pártfogó felügyeletét.

drog
Forrás: shutterstock.com

A nő tavaly nyáron – a büntetővégzés jogerőre emelkedését nem sokkal megelőzően – elektronikus úton, online felületen rendelt Hollandiából saját fogyasztásra bódító szert. A rendelésen nem a saját nevét tüntette fel, hanem fiktív nevet és lakcímadatokat, de elérhetőségként a saját telefonszámát adta meg. A terhelt megrendelése alapján Hollandiában 2023. június 27-én adták fel a küldeményt, amely fehér színű port tartalmazott. A csomagot a NAV Repülőtéri Igazgatósága ellenőrzése során kiszűrte; megállapították, hogy a küldemény tartalma új pszichoaktív anyagnak minősülő, bódító hatású vegyület. A nő a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű szer külföldről történő megrendelésével azt behozta az országba, így bűncselekményt követett el.

Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, közel 480 ezer forintnyi bűnügyi költséget is a nőnek kell majd megfizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában