Adóbefizetés készpénzzel

2024.03.15. 09:13

Eltüntették a lyukat Vésztő költségvetésében

Eltüntették a mintegy 121 millió forintos lyukat, és végül 4 milliárd 184 millió forintos főösszeggel elfogadták Vésztő idei költségvetését a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

A város helyi iparűzési adóból 180 millió forintot, a magánszemélyektől bejövő kommunális adóból 28 millió forintra számít. Az önkormányzat kintlévősége 60 millió forintra rúg, ebből a tervek szerint 15 millió forintot tudnak beszedni.

helyi adó, készpénz, forint, befizetés
Az önkormányzati pénztárba készpénzzel költségmentesen be lehet fizetni a helyi adót. Illusztráció: Shutterstock

Kéri Viola pénzügyi csoportvezető részletesen ismertette Szabó Gézáné önkormányzati képviselő számára, hogy miként sikerült lefaragni a 121 millió forintos hiányt, és ezzel egyensúlyba hozni a büdzsét. A költségvetés első tárgyalásakor még nagyobb igényt szerepeltettek az intézményeknél, többek között ezekből is visszavettek, de az intézmények működése így is biztosított maradt.

Az adócsoportnál, az önkormányzati pénztárba készpénzzel költségmentesen be lehet fizetni a helyi adót – ismertette dr. Medgyaszai László jegyző, hozzátéve, hogy erre hétfőn, kedden és csütörtökön van lehetőség. Lehet a banki utalást is választani, amit szintén preferálnak. Jelezte, hogy a posta és a bank költséget számol fel készpénzes befizetés esetében.

Karakas Anikó polgármester szerint sok lehetőség van a helyi adó befizetésére. Azt kérte a vésztőiektől: menjenek be az adócsoporthoz, ahol a szakemberek a legjobb módszert ajánlják majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában