Diaboló Alapítvány

2024.03.06. 20:33

Cukorbeteg gyerekek szüleinek adtak információkat Szarvason

A Diaboló Alapítvány egyik kiemelt küldetése a segítségnyújtáson túl a diabéteszhez kapcsolódó naprakész ismeretek nyújtására is kiterjed. A napokban a Szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben, a diabéteszes gyermeket nevelő családok felfrissíthették ismereteiket és a legújabb szakmai információkkal felvértezve térhettek haza.

Dinya Magdolna

Az érintett családok tudják jól, hogy a diabétesz kezelésben mindig tanulniuk kell, hisz ezen a szakterületen is fejlődik a tudomány, változnak a kezelési protokollok. A szakmai előadások a kezelés területeinek széles palettáját igyekeztek összefoglalni. A részvevők megismerhették a vércukor-monitorozó szenzorok okos eszközökhöz (telefon, óra) történő kapcsolódási lehetőségeit, mely nagymértékben megkönnyíti a mindennapi vércukor-kontrollt – adta hírül a Diaboló Alapítvány közleményében.

cukorbeteg, diabétesz, gyerekek, szüleik, tanácsok
Edukációs napot tartottak Szarvason a cukorbeteg gyerekek szüleinek  Beküldött fotó

Az utóbbi évek nagy újítása nyomán a szenzorok segítségével vércukor görbék elemzésére van lehetőség. Az ábrák tanulmányozása a kezelés további pontosítására, ezáltal jobb eredmények elérésére ad lehetőséget. Gyakorlati tanácsok hangoztak el a keton értékek helyes értelmezéséről, az ehhez kapcsolódó veszélyhelyzetek kezeléséről. Az ifjúság körében közkedvelt és szívesen fogyasztott energia-italok összetételének elemzésében a szakember kitért azok szervezetre gyakorolt káros hatásaira, egyben felhívta a figyelmet annak veszélyeire.

A pszichológus szakértő kapaszkodókat nyújtott a cukorbetegséghez kapcsolódó életforma időnként előbukkanó nehézségeihez, probléma-megoldó szemléletű tanácsokkal és praktikákkal látta el a jelenlévőket. Arra biztatott mindenkit, ne a megoldhatatlan problémát megoldását keressék, hanem próbálják ez életet tovább vinni, azaz fejlődni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában