Összefoglaló

2024.03.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 20.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 20-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Március 17-én, vasárnap 79 éves korában elhunyt dr. Suhajda János szülész-nőgyógyász főorvos, aki öt évtizeden át dolgozott a gyulai kórházban.

Mentőautó gázolt halálra egy motorost, a sofőrt felfüggesztett fogházra ítélték.

Agyunk bajban van: az emberek közel fele neurológiai betegségekben szenved. Egy új kutatás becslése szerint világszerte az emberek csaknem fele olyan betegségekkel él, mint az Alzheimer-kór, a stroke, vagy az epilepszia.

Tilos fűre parkolni Békéscsaba belvárosában – ennek érdekében módosított a városi közgyűlés egy helyi rendeletet, a változás április 2-ától lép hatályba. Addig a közterület-felügyelők folyamatosan járnak-kelnek a város érintett részein, és jelzik a renitens autósoknak, hogy úgynevezett intézményesen gondozandó közterületre hajtottak és azon várakoznak. Ezért április elejétől immár bírság is járhat, nem csak egy figyelemfelhívó papír a szélvédőre. Eddig, az elmúlt hetekben összességében több száz figyelmeztető cetlit raktak ki.

Március 25-étől újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány – tudatta a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkársága közleményben az MTI-vel szerdán.

Nagyjából 17 kilométer hosszú déli elkerülőt terveznek Békéscsaba számára, amely a 444-est és a 44-est kötné össze. A 2x2 sávos út tervezési feladatainak elvégzésével az Építési és Közlekedési Minisztérium a RODEN Mérnöki Iroda Kft.-t és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt.-t bízta meg.

Kicsit megváltozott formában ugyan, de tovább gurul Bíró bácsi legendás fagylaltos kocsija Gyulán. A Dél-Alföldi Wellness Egyesület és a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete együttműködésével megváltozott munkaképességű és enyhén sérült fiatalokat vonnak be a munka világába. A korábbi legendás fagylaltos kocsival főtt kukoricát, illetve sült kolbászt árulnak a fiatalok a városi rendezvényeken.

Hezitálsz a jelentkezésen? Ne tedd! Mutatunk 5 igazán jó okot! 2024-ben is keressük a legcsinosabb hölgyeket, akik közül majd egyvalaki fejére felkerülhet a korona az országos döntőn. Egy percig se habozz, jelentkezz, hiszen értékes nyeremények, tévéshow és felkészítőtábor is vár rád!

2022 és 2023 után 2024-ben, harmadik alkalommal indul útnak az Esport1 és a PlayIT Entertainment szervezésében Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozata, az Országos Gaming Expo. Minden vármegyeszékhelyen ingyenesen látogatható kiállítások és versenyek várják az érdeklődőket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában