Foglalkoztatás

2024.03.20. 09:45

Legendás fagylaltos kocsi gurul tovább Gyulán

Kicsit megváltozott formában ugyan, de tovább gurul Bíró bácsi legendás fagylaltos kocsija Gyulán. A Dél-Alföldi Wellness Egyesület és a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete együttműködésével megváltozott munkaképességű és enyhén sérült fiatalokat vonnak be a munka világába. A korábbi legendás fagylaltos kocsival főtt kukoricát, illetve sült kolbászt árulnak a fiatalok a városi rendezvényeken.

Papp Gábor

Nyikora Péterné Szabó Marianna elnök, a projekt vezetője elmondta, a mentorprogram kezdete 2019-re nyúlik vissza, és ekkoriban került hozzájuk a legendás fagylaltos kocsi is, most pedig új lendületet kapott az ötlet.

Fagylaltoskocsi
A legendás fagylaltos kocsi új szerepet tölt be.. Fotó:  Bencsik Ádám

Legendás fagylaltos kocsi is segít

– Akkor célul tűztük ki, hogy megváltozott munkaképességű és enyhén sérült fiatalokat vonjunk be a munkába, a munkaerőpiacra – emelte ki. – A résztvevők már akkor nagy lelkesedéssel végezték a feladatokat, amelyeket rájuk bíztunk, és ekkor vásároltuk meg Bíró bácsi legendás fagylaltos kocsiját, hogy azzal is segítsük a kezdeményezést. A fagyiárusítás több ok miatt nem jöhetett össze, ezért turisztikai mozgóárus kocsivá alakítottuk át, amellyel főtt kukoricát, illetve sült kolbászt árusítanak a fiatalok.

Nyikora Péterné hangsúlyozta, a városban pozitívan fogadták a kezdeményezést, hogy esélyegyenlőségi programokat tudnak megvalósítani.

– A partneri együttműködés lehetőséget ad arra, hogy a városi programokon a fiatalok árusíthassanak, akik így példát adhatnak társaiknak, illetve részesei lehetnek a munkának – folytatta a gondolatot. – A munkáért az érintettek természetesen fizetést kapnak.

Múlt héten már sikere volt az ötletnek

A program vezetője kitért arra, hogy a projekt megvalósulását segíti egy helyi vállalkozó, aki nélkül az nem is indulhatott volna el.

– Simon Krisztián büféjébe, a Jázmin Buffet-be a fiatalok szívesen jártak át, hamar összebarátkoztak – fogalmazott. – Amikor pedig beszéltünk az együttműködés lehetőségéről, Krisztián felvállalta a nemes ügyet, így vele közösen, a büfé égisze alatt működhet a program. Mentorként Nyikora Péterné mellett Nyikora Péter, Gyulainé Vincze Erzsébet és Szilágyi Gergelyné segíti a projektet.

A programnak köszönhetően pedig Bíró bácsi legendás fagylaltos kocsija is tovább gurul a városban. Múlt pénteken, március 15-én a Körös Motoros Karitatív Egyesület Szezonnyitó Gurulásán a gyulai várnál már debütált is a program, és nagyon sokan vásároltak is a finomságokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában