fogyatékkal élők

2020.09.15. 15:24

Az esélyegyenlőségért sportoltak Gyulán

Fogyatékkal élők, betegek, sérültek sportnapját rendezte a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete kedden délután Gyulán.

P. G.

20200915_Fogyatékkal élők sportnapja_Gyula_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Nyikora Péterné Szabó Marianna elnök hírportálunknak elmondta, a program az esélyegyenlőséget és az összefogást is szolgálta, hiszen ép sportolók és más civil szervezetek, a Dél-Alföldi Wellness Egyesület és a Harruckern Sport Egyesület tagjai is bekapcsolódtak az eseménybe.

A snooker meccsek is jó hangulatban teltek /Fotó: Bencsik Ádám/

A civil vezető kitért arra, hogy olyan sportágakat választottak, amelyekben tartható a másfél méteres távolság, így a jelenlévők dartsban, snookerben és asztaliteniszben mérhették össze a tudásukat. Emellett természetesen a további egészségügyi előírásokra is figyeltek. Érdekesség, hogy az ifjabb generáció mellett senior korosztályú sportemberek is ellátogattak a programra, így a nemzedékek közötti elfogadást ugyancsak segítette az esélyegyenlőségi délután. Nyikora Péterné Szabó Marianna szólt arról, hogy a helyszín is szimbolikus jelentőségűnek számított, hiszen ott hamarosan elkészül egy bowlingterem, amely a fogyatékkal élők sportolását segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában