Gigasüllő a Körösből

2024.02.26. 14:17

Süllőóriás: 89 centis, hatalmas sárkányt fogott Havai Zsolt

Gyönyörű, 89 centis, 8 kiló 10 dekás süllőt fogott múlt pénteken Havai Zsolt a Kettős-Körös békési szakaszán. A békési fiatalembernek ez a sokadik kiváló fogása, süllőből is ez a sokadik remek példány.

Papp Gábor

Csónakból, gumihallal sikerült kifognom a gyönyörű halat, a 89 centis süllőt – mondta el hírportálunknak Havai Zsolt, aki kérdésünkre kiemelte, ehhez mindössze pár perces fárasztásra volt szükség, majd a gyors fotó után vissza is engedte a „sárkányt” a vízbe.

gigassüllő, süllő, fogás, horgászat
Zsolt a Kettős-Körös békési szakaszán emelte csónakba a gigasüllőt.

Mint elárulta, a téli szezonban a folyamatos áradások miatt kevesebb lehetőség nyílt a horgászatra, március 1-én pedig életbe lép a süllőtilalom, így az utolsó napokat igyekeztek, igyekeznek még inkább „meghajtani”, az év ezen szakasza egyébként is viszonylag kedvez a süllőhorgászatnak.

A pénteki példány Zsolt öt legnagyobb süllőfogása között van, a legnagyobb ilyen fogása meghaladta a 9 kilót, de például 2 méteres harcsát is fogott már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában