Békés

2021.09.25. 10:45

Hatalmas süllőt fogtak a Kettős-Körösön

A fejétől a faroktőig 85 centis, 9,1 kilós süllőt fogott a napokban Békésen, a Kettős-Körösön Havai Zsolt. A kiváló horgásznak ez már a sokadik remek fogása, de a szeptemberi „sárkány” mostantól az egyéni rekordja.

P. G.

A békési fiatalember kedden kősüllőzni indult az évnek ebben a szakában is festői szépségű Kettős-Körösre.

Zsolt sokat jár ki a folyóra, aminek köszönhetően jól megismerte a vizet, és kitapasztalta, hogy hol várható süllők felbukkanása. – Több olyan 40 centis példányt fogtam, nem sikerült rosszul a nap, szép fogasok akadtak horogra – árulta el Zsolt, aki másnap, szerdán ismét útra kelt, először az előző napi helyen próbálkozott, majd dél körül csónakjával átment egy másik helyre, ahol szintén jó esélyt látott szebb fogásokra.

Az első dobásra egy 1 kiló 20 deka körüli példány akadt horogra, a második kapást nem követte akadás. Harmadjára pedig megérkezett a rekordfogás, ami a felfelé emelkedő csalira csapott le. – Valahol sejtettem, hogy süllő, de arra álmomban sem gondoltam, hogy ekkora sárkánnyal van dolgom – tette hozzá. Mint elárulta, fogott már szebbet fogasból, de nagyságában ez az egyéni csúcsa. – Nagyon erős, zömök és erőteljesen védekező süllővel kellett megküzdenem, amit miután a csónakba emeltem, lemértük, lefényképeztük, és vissza is engedtem. Nagy örömömre gond nélkül el is úszott – tette hozzá.

Mint említettük, Zsoltnak nem ez az első remek fogása. Tavaly decemberben egy 7,5 kilós „sárkányt”, egy 7,5 kilós süllőt emelt a csónakba a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában