Fél órás fárasztás után

2023.01.28. 19:40

Közel másfél méteres harcsát fogott a békési Havai Zsolt

Gyönyörű, egyben óriási, mintegy 145 centi hosszú harcsát fogott szombaton a békési Havai Zsolt az egyik megyei csatornán – értesült hírportálunk.

P. G.

Havai Zsolt óriási, 145 centis harcsát fogott.

– Light horgászmódszerrel, könnyű pergetéssel horgásztam, elsősorban süllőzésre készültem a mai napon – árulta el hírportálunknak a kiváló horgász. – A közel másfél méteres harcsa is könnyű felszerelésre jött, olyan két kiló szakítószilárdságú zsinórral sikerült kifognom, őszintén szólva nem voltak egy súlycsoportban. A fárasztás legalább fél órán keresztül tartott, de ilyenkor az ember nem nézi az óráját, és lehet, hogy még több idő telt el közben.

Havai Zsolt elmondta, a gyönyörű hal szinte azonnal vissza is nyerte a szabadságát, visszaengedte a vízbe.

– Nem mértük le a súlyát, de úgy saccolom, hogy 20-25 kilót nyomhatott – fogalmazott lapunk kérdésére. Zsoltnak versenyzői engedélye van, sporthorgásznak tartja magát, éppen ezért a halakat mindig visszadobja a vízbe, hiszen vallja, hogy ott a helyük.

A fiatalember egyébként kifejezetten eredményes horgásznak számít. Korábban beszámoltunk arról, hogy 2021 szeptemberében a Kettős-Körösön egy 9,1 kilós, 85 centis süllőt emelt a csónakba. 

– Egy nagyon izmos, zömök testalkatú, erősen védekező süllővel akadt dolgom, amit a fényképek után visszaengedtem, gond nélkül elúszott – nyilatkozta akkor a Pecaverzumnak.

Zsolt korábban fogott már például egy kapitális méretű, 45 kilós harcsát, illetve 7 kiló 30 dekás és ugyancsak méretes, 7 kiló 15 dekás süllőt is, hogy csak néhány példát említsünk remek fogásai közül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában