Egzotikus állat

2024.02.05. 17:30

Rejtély: hogy kerülhetett fali gekkó a csomagok közé Békéscsabán?

Csomagok között talált kis fali gekkót mentettek pénteken délután az egyik békéscsabai cég dolgozói a Wildlife Vet Állatorvosi Rendelőt vezető dr. Sproch Ágnessel összefogva.

Papp Gábor

Dr. Sproch Ágnes mutatja a Csabán talált kis gekkót.

Fotó: Bencsik Ádám 

Mint a rendelő Facebook-posztjából megtudtuk, a békéscsabai vállalat dolgozói pénteken egy kis fali gekkót találtak és bevitték a rendelőbe, hogy ott gondját viseljék. Az egyébként egyelőre rejtély, hogy miként került a csomagok közé a kis állat, ahogy az sem sejthető, hogy mióta lehetett becsomagolva.

BA-1872
A békéscsabai rendelőbe került példány nőstény, sorsáról majd később döntenek. Fotó: Bencsik Ádam

Dr. Sproch Ágnes Békés vármegye egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvosa, a cég munkatársai éppen ezért hozzá vitték be. A fali gekkó szerencsére jó állapotban van, az egyik békéscsabai díszállat kereskedésnek köszönhetően kaptak kölcsön egy kis terráriumot, és abban helyezték el az állatot, ahol a gekkó láthatóan jól érzi magát.

Dr. Sproch Ágnes kérdésünkre kifejtette, a fali gekkó elterjedési területe Dél-Európa, Nyugat-Ázsia és Észak-Afrika. Kisebb hüllőkkel, rovarokkal táplálkozik. A gekkók általában magányosan tartandók, a hímek ugyanis harcolnak egymással. Csoportos tartásuk csak úgy lehetséges, hogy egy hímet és egy-két nőstényt tartanak együtt. A nőstények falak repedéseibe rakják a tojásaikat, vélhetően így került a csomagolóanyagok közé, valószínűleg még valahol külföldön. A békéscsabai rendelőbe került példány nőstény, sorsáról majd később döntenek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában