Életvédő Szövetség

2024.02.14. 15:35

Jó, hogy vagy! – bemutatkozott az életvédők szövetsége Békésen

A „Jó, hogy vagy!” Életvédők Szövetsége vármegyei bemutatkozását tartották kedden délután Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A civil szervezeteket és magánszemélyeket összefogó szövetség célja, hogy az emberszerető, az ember személyi méltóságát középpontba helyező, valamint az életvédő szemléletmódot egységes álláspontként formálja, azt széles körben megismertesse.

Papp Gábor

Dr. Osztie Zoltán, Déri Éva, dr. Nagy Milán és dr. Pálmai Tamás mutatta be a Jó, hogy vagy szövetséget. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Adam

Dr. Osztie Zoltán, a szervezet tagja elmondta, nevükben a „Jó, hogy vagy!” kifejezés azt jelenti, hogy igent mondanak a másik ember személyére.

– Az ország számos részén az emberi személy méltóságát éri olyan támadássorozat, ami miatt védelmet kell, hogy kapjon, védelmet kell, hogy élvezzen maga az ember – tette hozzá. – Kérdéssé vált, hogy ki az ember maga. Egyetemes érvényű kérdések merültek fel, amire egyetemes érvényű válaszokat kell adni. Az említett támadásokkal szemben, a fogantatástól az eltávozásunkig állást kell foglalnunk. A teljes emberi életről van szó, annak fontos kérdéseiről, válságperiódusairól, különböző helyzeteiről és a jó válaszok megtalálásáról.

Hangsúlyozta, az ember védelemre szorul, és látnunk kel, hogy rengeteg nagyon áldozatos életvédő szervezet dolgozik, amelynek tagjai helyt állnak a munkájukban, a családjukban, a mindennapokban, közben pedig megfogalmaznak az élet egy-egy területére vonatkozó, de egymástól elkülönülő programot.

– Ezeknek az erejét szeretnénk megerősíteni, összefogni, és az életvédelem fontosságát evidenssé tenni a társadalom köztudatában és a közbeszédben – hangsúlyozta. – Fontosnak tartjuk, hogy a szervezetek megismerjék egymást, egységben dolgozzanak. Tudjuk, hogy ha válsághelyzetbe kerül egy-egy ember vagy közösség, akkor hova kell fordulni, illetve milyen jó, az emberi méltósághoz idomuló válaszokat tudunk adni.

Mint elmondta, országjáró körútjuk első állomásaként érkeztek kedden Békésre.

– Szeretnénk hálózatot építeni, az életvédelem ügye ugyanis országos ügy. Fontosnak tartjuk, hogy mindenütt legyenek, legalább a régióközpontokban olyan közösségek, amelyek az életvédelem ügyét aktívan képviselik, mernek és akarnak tenni érte – fogalmazott. – Békés is ilyen centruma lehet a szövetségnek. Szervezetek és magánszemélyek egyaránt csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Dr. Pálmai Tamás békési háziorvos, a KÉSZ békési szervezetének tagja, a szövetség egyik alapítója elmondta, éppen az igen szó miatt mondott igent a felkérésre.

– Annyi nem van ebben a világban, hogy szükség van a hiteles igenekre. Igen az életre, legyen valaki környezetvédő, védőnő, vagy bármilyen hivatásban dolgozó – sorolta dr. Pálmai Tamás. – Igent kell mondani a szeretetre, pozitívnak lenni, mosolyogni, közösen dolgozni, mert egyedül esendő az ember. Hitben tenni ezt, higgyen az ember akár Istenben, akár a szeretetben. Gondolkodjunk nemzetben, a határok nélküli nemzetben, mert így vagyunk erősek. Legyünk elkötelezettek a közéletiségben, mert a partvonalról bekiabálni könnyű, a pályán játszani viszont kicsit nehezebb. Ha van véleményünk, mondjuk ki azt nyilvánosan, dolgozzunk együtt a közös ügyért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában