Összefoglaló

2024.02.18. 18:31

Ezt néztétek, hallgattátok ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat, leghallgatottabb podcastjainkat.

Beol.hu

Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

Forrás: getty images

Minél hamarabb újjáépítenék az Ösvény Esélynövelő Alapítvány szinte teljesen megsemmisült füzesgyarmati, Petőfi utcai telephelyét, rehabilitációs üzemét, ahol a közelmúltban csaptak fel a lángok. A gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt, a kár a számítások szerint 500 millió forint, hiszen nemcsak épületek, hanem gépek is égtek. Az idén 25 éves civil szervezet nemcsak a városban, hanem szerte a vármegyében, több településen ad munkát megváltozott munkaképességűeknek.

Bitüm, Lieb szelet, Sven álma és Sven – ezeket a fantázianeveket viselték azok az ínyencségek, amelyek a Munkácsy Mihály Múzeum és a békéscsabai önkormányzat közös felhívására érkeztek. A zsűri kedden a múzeumban választotta ki ezek közül, hogy melyik lesz idén a Munkácsy torta. A befutó Urbán Csilla harmóniára és ízekre összpontosító remekműve, a Bitüm lett.

Bende Róbert festőművész, keramikus, zenész, pedagógus, illetve Sarkadon a közösségi élet, a közélet egyik meghatározó alakja. Bende Róberttel beszélgettünk többek között a művészetről, a békéscsabai és Békés vármegyei tanítványokról, a Grund zenekarról. Nemrég egy teljesen új oldaláról is bemutatkozott.

Február 17-én rendezték meg a Csabai csípők hastáncos hafla elnevezésű rendezvényt Békéscsabán. Az eseményről Gyemendi Réka beszélgetett Boa Veronika szervezővel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában