Orosházi mesterfodrász

2024.02.19. 07:11

Elhunyt Cseh István mesterfodrász, a Cseh Pista

Elhunyt az orosházi Cseh István mesterfordrász. A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke 71 éves volt.

Csete Ilona

„Nem találunk szavakat. Elhunyt kamaránk alelnöke, Cseh István. Aki nemcsak alelnökünk volt 2016 óta, hanem remek ember, kiváló fodrász is.

2022-ben arról írtunk, hogy 55 éve lépett pályára. S hogy 70 évesen is aktív. Egész életében az volt” – fogalmaznak bejegyzésükben a közösségi oldalon.

Az orosháziak nemzetközi hírű mesterfodrásza vasárnap hunyt el. Nem csak kiváló fodrász volt, aki szalonjában kreatív és emberi hozzáállásával készítette a hölgyeknek és a férfiaknak a hagyományos és a legtrendibb frizurákat, de a versenyfodrászok között is a legjobbak közé kerülve öregbítette szülővárosa és szakmája hírnevét. Családja mindenben támogatta.

Cseh István mesterfodrász az elmúlt évtizedekben (1986-tól) bejárta a világot a magyar fodrász válogatott színeiben. Párizsban, csapatban világbajnoki harmadikok lettek, egyéniben Európa bajnok versenyzőként aratta sikereit. Megszámlálhatatlan alkalommal volt magyar bajnok s közben oktatott, felkészítője volt a feltörekvő, fiatal tehetségeknek, miközben magát hétköznapi iparosnak vallotta.

Egy nyilatkozatában úgy fogalmazott: ,,Amíg bírom csinálom. Ha pedig már nem, akkor innen, a fodrász szék mellől visznek el...”

Cseh Istvánt gyászolja felesége, gyermekei, unokái, a barátok, a hazai és a külföldi versenytársak, a vendégei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában