Munkálatok

2024.02.15. 14:57

Bemásznak a fiatalok, lebontják a régi városházát Dévaványán

Megkezdődhet a régi városháza főépületének bontása. A munkálatokra azért is szükség van, mert sok fiatal rendszeresen bemászik az udvarra és károkat okoz.

Dinya Magdolna

A régi városháza főépülete Fotó: devavanya.hu

A bontás megkezdésére azért van szükség, mert a kivitelező kiválasztásának időpontjára a munkaterületet át kell adniuk, valamint azért is igyekeznek a munkálatokkal, mert a romos épületbe a körülkerítés és a figyelmeztetések ellenére is sok fiatal bemászik. Az udvaron lévő, jó állapotú és a továbbiakban is használni kívánt épület ablakait és ajtaját rendszeresen betörik. A bontás során arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb por- és zajszennyezés legyen, illetve a munkálatok a lehető leghamarabb lezáruljanak. 

Jelenleg még nem indulnak el az építési munkálatok, mivel várnak még a Magyar Államkincstár jóváhagyására, miszerint az elkészült engedélyes és kiviteli tervek megfelelnek az elvárásaiknak. Ha a jóváhagyást megkapták, utána elindul a közbeszerzési eljárás és a kivitelező kiválasztása adták hírül a város weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában