Gádorosi utak

2024.02.20. 09:05

Belterületi útjainak a javítására nyert 200 millió forintot a község

Gádoros nagyközség belterületi utak fejlesztése című projekt keretében az önkormányzat összesen 2549 méter hosszúságban újítja fel a Dobó – Szőlő – Dr. Hidasi utcák burkolatát. Ezzel egyidejűleg 15 férőhelyes új parkolót épít ki a Dobó utcában a sportpálya mellett.

Csete Ilona

Összesen 2549 méter hosszúságú utat újatanak fel Gádoroson

Forrás: shutterstock

A gádorosi projekt kiemelt célja a település közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, a településen belüli utazási célpontok megközelíthetőségének a javítása, a balesetveszély csökkentése.

A TOP-Plusz pályázaton nyert a község 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást. A projekt keretében az önkormányzat összesen 2549 méter hosszúságban kívánja felújítani a Dobó – Szőlő – Dr. Hidasi utcák burkolatát és ezzel egyidejűleg 15 férőhelyes új parkolót létesít a Dobó utcában a sportpálya mellett.

A Dobó utca meglévő burkolatán 15 négyzetméteren teljes pályaszerkezet-csere történik. A felújítás során az új burkolat mindkét oldalán erősített padka kerül kiépítésre. A felújítás 514 méteres szakaszt érint. 

A Szőlő utcában a meglévő burkolatra 3 centiméter kiegyenlítő réteg és 4 centi kopóréteg kerül. A felújítás 1120 métert érint. A Dr. Hidasi utcában a meglévő burkolatra 3 cm kiegyenlítő réteg és az 4 cm kopóréteg kerül. A kiegyenlítő réteg beépítése előtt a kátyúkat feltöltik zúzott kővel. A közút csatlakozásnál aszfalt szalagot építenek be. A felújítás hossza: 915 méter.

14 parkoló merőleges felállású lesz, illetve 1 mozgáskorlátozottak számára fenntartott hely is épül.

A beruházás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a településen, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető települési környezet kialakulásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában