Összefoglaló

2024.02.26. 20:41

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 26.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 26-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Legkiválóbb Ápolójelölt Versenyt hétfőn a békéscsabai kórház Skill-laborjában. A verseny már régiós szintre emelkedett, hiszen Békés mellett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye szakképző iskolái is képviselték magukat.

Gyönyörű, 89 centis, 8 kiló 10 dekás süllőt fogott múlt pénteken Havai Zsolt a Kettős-Körös békési szakaszán. A békési fiatalembernek ez a sokadik kiváló fogása, süllőből is ez a sokadik remek példány.

Hétfőn országos könyvtárhasználati verseny indult Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. A Bod Péter, a 18. század kiemelkedő könyvtáros nevéhez köthető komplex tehetséggondozó könyvtárhasználati versenyen a 7-10. évfolyamos tanulók vehettek részt. 

Nem jelölteti magát Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke a Fidesz-KDNP Békés vármegyei listáján – írta közleményében, hozzátéve, hogy szeretné az élet más területén is kipróbálni magát.

Hevesi Tamás volt a múlt heti budapesti Utazás kiállítás egyik sztárfellépője, aki barátaival adott koncertet a HungExpón tartott eseményen. Hevesi Tamással ott készítettünk interjút.

Stílus és politika címmel tartott előadást Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó, divatszakértő, író a napokban a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén. A szakember a stílus kialakításának kérdéseit is körüljárta, és számos egyéb érdekességet osztott meg hallgatósággal.

Megválasztotta az új köztársasági elnököt az Országgyűlés. Sulyok Tamás Magyarország hetedik köztársasági elnöke lett. Az új elnök megválasztására azért volt szükség, mert Novák Katalin egy kegyelmi botrány után lemondott.

A kormányfő közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben a mai nap legfontosabb mozzanatait mutatja be.









 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában