Összefoglaló

2024.02.24. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 24.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 24-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Huszonkét csapat készített kolbászt szombaton Vésztőn, a művelődési központ mellett rendezett disznótoros fesztiválon. A társaságok megosztották a titkos receptjeiket is: szívüket, lelküket egyaránt beletették a kolbászba. Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy a disznótoros fesztivállal a hagyományok őrzését, továbbvitelét, valamint a közösség építését tűzték ki célul.

Fotós kollégáink segítenek a Tündérszépek versenyzőinek hasznos tudnivalókkal és tippekkel.

A napokban lett kétéves a békéscsabai Anonim Alkoholisták csoport, amelynek a Védőburok Nappali Ellátás ad otthont. A tagok gyűléssel és tortával ünnepelték az évfordulót.

Három és fél éve szentelték pappá az orosházi kötődésű Balogh Ottót, aki ezután Gyulán kezdte meg kápláni szolgálatát, de tavaly augusztus elseje óta már Békéscsabán szolgál. A fiatal pap szerint a jövő keresztény egyháza akkor lesz vonzó, ha elveihez mindenáron ragaszkodni fog, a kétezer éves tanítást nem hagyja felhígulni.

Fekete Vanda fiatal kora ellenére pontosan tudja, hogy mit akar, hiszen két éve döntötte el, hogy létrehozza a Fekete Tanyát Békéscsabán, ahol állattartással foglalkozik. Vele beszélgetett motivációról, hagyományőrzésről, állatszeretetről Gyemendi Réka.

Egy 3 éves kislány és egy felnőtt férfi életét is sikerült megmenteni a szenzációsnak számító beavatkozással.

Egy egész város jelenik meg azon a kiállításon, amely legóelemekből épült, illetve amely szombaton és vasárnap tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központban. Megcsodálható többek között legóból készült rendőrség, tűzoltóság, vasútállomás, repülőtér, kikötő és lakóövezet is.

Az emberi méretű közösségek tartanak meg minket, ezek adnak erőt és támaszt, hogy sikeres nemzet lehessünk - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Apor Vilmos püspök (1892-1945) életét és munkásságát bemutató kiállítás megnyitóján szombaton Leányfalun.









 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában