Életmentés

2024.01.16. 14:18

Újraélesztették a csabai patika előtt összeesett idős férfit

Sikeresen újraélesztett egy idős férfit kedden Zima-Kovács Ilona a békéscsabai Sas patika előtt. A Dr. Varga Franciska háziorvos mellett asszisztensként dolgozó hölgy elmondta, éppen a gyógyszertárból jött ki, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi hason fekszik a földön.

dr. Nagy Szilvia

Zima-Kovács Ilona többször élesztett már újra beteget. Fotó: Bencsik Ádám

– Álltak néhányan körülötte pár méternyire, a mentőket is hívták, de nem nagyon léptek közelebb hozzá. Odaléptem, az oldalára fordítottam, megvizsgáltam, már nem lélegzett. Azonnal megkezdtem az újraélesztést, közben kértem, hogy jelezzék ezt a mentőknek, illetve szóljanak egy orvosnak is a közeli rendelőben. Közben éppen arra járt egy másik, sürgősségin dolgozó szakember, akinek a nevét sajnos nem tudom, vele felváltva folytattuk az újraélesztést. Visszatért a bácsi légzése, keringése, átadtuk a mentőknek. Úgy tudom, már Gyulán lábadozik, vélhetően a szíve állt meg – részletezte  Zima-Kovács Ilona, aki két éve dolgozik a háziorvosi körzetben, azóta nem került ilyen helyzetbe. Elárulta, korábban, kórházi körülmények között többször élesztett újra beteget. Hangsúlyozta, jó volna, ha mások sem ódzkodnának odalépni a földön fekvő, segítségre szoruló emberhez, mert ezzel az életét menthetik meg. 

– Mindegy, hogy alkohol miatt, vagy cukorbetegség következtében eszméletlen az illető, esetleg hirtelen szívmegállás miatt került bajba, mint a bácsi is, segítsünk, ne menjünk el senki mellett – kéri Zima-Kovács Ilona.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában