NEA-tisztújítás

2024.01.27. 09:43

Új vezetőket választanak a civil szervezetek

Új vezetőket választanak a civil szervezetek. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Gólya Pállal, a Civil Szervezetek Szövetségének elnökével beszélgetett.

Licska Balázs

Herczeg Tamás és Gólya Pál szerint is fontos a regisztráció. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Ebben az évben lejár a Nemzeti Együttműködési Alap vezetésének mandátuma. A kilenctagú tanács, valamint a NEA öt kollégiuma leendő vezetőinek megválasztásában azok a civil szervezetek vehetnek részt, amelyek regisztrálnak február 2-ig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. oldalán közzétettek szerint, és delegálnak egy, a voksolásra jogosult elektort – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A politikus a Facebook-oldalán azt írta, hogy Gólya Pállal, a Civil Szervezetek Szövetségének elnökével arról beszélgettek, hogy a helyi közösségek azzal erősíthetik az érdekérvényesítő képességüket, ha minél nagyobb számban regisztrálnak, és részt vesznek a NEA tisztújításában. A civil szervezetek a regisztrációval kapcsolatban segítséget kaphatnak egyrészt a Civil Szervezetek Szövetségétől az Árpád soron, másrészt pedig a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtól a Sikonyi úton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában