Békéscsaba

2024.01.18. 14:19

Új jelölteket választanak a Nemzeti Együttműködési Alap testületeibe

A közelgő elektorjelöléssel és az idei programokkal kapcsolatban tartottak csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségénél. A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a helyi, területi, vagy országos hatókörrel működő egyesületek, alapítványok és szövetségek új tagokat választhatnak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) civil testületeibe, amelyek támogatják a civil szervezetek működését és programjait.

Dinya Magdolna

A Civil Szervezetek Szövetségénél tartottak tájékoztatót

Fotó: Dinya Magdolna

A választásban részt venni szándékozó szervezeteknek lehetőségük van saját jelölteket állítani a tanácsba vagy a kollégiumokba. A civil szervezet képviseli a saját szavazati jogát az általa meghatalmazott elektor útján. A szervezet jelzi részvételi szándékát azzal, hogy regisztrálja magát és egy szavazót (elektort) az úgynevezett EPER rendszerén keresztül a választók közé. Egy választási eljárásban egy személy csak egy szervezet képviseletében járhat el szavazóként.

Herczegné Számel Annamária, a Civil Központ irodavezetője elmondta, az idei évben elérkezett az első nagy mérföldkő minden civil szervezet számára. Gólya Pállal, a Civil Szervezetek Szövetségének elnökével közösen bejelentették, hogy a vármegyéből három ismert és nagy tapasztalattal rendelkező jelöltet tudnak bemutatni és ajánlani Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke, Szatmári Júlia,a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője és Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke személyében. 

Az EPER felületre február másodikáig lehet regisztrálniuk a civileknek, ha szeretnének részt venni a szavazáson. A korábbi kormányhivatali szavazástól eltérően, most személyesen két helyszínen, Békéscsabán és Gyulán, illetve levélszavazattal lehet leadni a voksokat azokra a személyekre, akiket szeretnének bejuttatni a testületekbe. Herczegné Számel Annamária hozzátette, erre az évre vonatkozóan az érdekképviselet felállítása mellett számíthatnak a civilek továbbra is az ingyenes tanácsadásokra és a gazdasági és hálózatfejlesztési képzésekre egyaránt. A három jelölt is bemutatkozott, illetve ismertette céljait a sajtótájékoztatón.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában