Békés

2024.01.02. 16:56

Több kutya szökött meg szilveszterkor, mint egy éve

Az előző évinél többször volt szükség Békésen az Esély Állatvédő Egyesület segítségére szilveszterkor, illetve újévkor. A civil szervezet tagjai tizennégy, a „petárdázások” miatt elszökött kutyát már hazavittek, három-négy kutya pedig még a helyi telepen várja gazdái jelentkezését – tájékoztatta lapunkat Kocsor Gáborné Szabados Erika, az egyesület elnöke.

Papp Gábor

A kutyákra káros hatással vannak az éles hanghatások.

Forrás: shutterstock

Mint kiemelte, általánosságban elmondható, hogy már szilvesztert megelőzően elkezdődtek a durrogtatások, és sajnos volt olyan rémült, elszökött kutya, akit elütöttek, és nem is élte túl a balesetet.

– Bár általánosságban még mindig nem ez jellemző, de a szilveszterkor és újévkor elkóborolt állatok többségében volt chip, így haza tudtuk vinni őket. A gazdák örömmel fogadták, hogy kis kedvencük meglett, igaz olyanra is akadt példa, aki nem vette észre, hogy kutyája megszökött – mondta el kérdésünkre Kocsor Gáborné Szabados Erika. A telepre kikerült állatokban nincs chip, így az egyesület a Facebook-oldalára feltett fényképek segítségével próbálja megtalálni a tulajdonost. Nehezítette egyébként a helyzetet, hogy még január elsején délután is volt, ahol durrogtattak. Az egyesület elnöke másodmagával dolgozta végig a szilvesztert, illetve az újévet.

– Idén több kutya szökött el, mint tavaly, igaz ebben szerepe lehet annak, hogy hamarabb elkezdték a durrogtatásokat – tette hozzá.

A békési telepen egyébként jelenleg is telt ház van, így nagyon fontos, hogy aki teheti segítse az egyesület munkáját, illetve akinek lehetősége nyílik rá, fogadjon örökbe kutyát. Karácsonykor sokan megmozdultak, de továbbra is nagy szükség van minden támogatásra.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában