Segítség

2024.01.28. 13:46

Szociális tüzelőt kapnak a rászorulók Telekgerendáson

Települési szociális tüzelőanyag program keretében segíti a rászorulókat a telekgerendási önkormányzat – tudtuk meg Ránkli Ferenc polgármestertől.

Dinya Magdolna

20230223 Miskolc A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai segítettek fát vágni a Baráthegyi Majorságban. A Szimbiózis Alapítvány munkatársai, ellátottjai és a Miskolc rendészei szorgoskodtak a Baráthegyi Majorság udvarán, hogy összevágják azt a száz köbméternyi fát, melynek egy részét a szervezet vásárolta, egy részét pedig kapta, épületei fűtéséhez. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

Mint a polgármester elmondta, a program lehetővé teszi, hogy a téli időszakban a rászorulók szociális jövedelmüktől függően egy adott összegben tüzelőanyagot igényeljenek. Ezen kívül elérhető adományfa is, melyet a száraz fák kivágásakor biztosítanak. Amennyiben szükség van a segítségre, két-három mázsa fa juthat egy-egy igénylőnek.

– Szerencsére nem sokan vannak, akik ezen segítségre rászorulnak, azonban a program célja, hogy azoknak is biztosítson megfelelő tüzelőanyagot, akiknek szükségük van rá a hideg téli hónapokban. Ez a kezdeményezés segít a lakosságnak a télre való felkészülésben és a szükséges támogatás nyújtásában – hangsúlyozta a polgármester.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában