Munkálatok

2024.01.19. 18:22

Megkezdődik a földes utak javítása Békéscsabán

Első lépésként a legsürgősebb esetekben kátyúznak, majd az időjárástól függően grédereznek.

Licska Balázs

A városházán egyeztettek a földes utak javításáról a minap. Fotó: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

Sürgős beavatkozásra van szükség annak érdekében, hogy javítsanak a földes utcák esőzések miatt leromlott állapotán – emelte ki Opauszki Zoltán városi tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő, hozzátéve, hogy a munka meg is kezdődik.

A Facebook-oldalán azt írta, hogy erről egyeztettek a városházán a minap a földes utakkal rendelkező önkormányzati képviselők – többek között Szente Béla és ő –, továbbá Nagy Ferenc alpolgármester, a városháza szakemberei és a városgazdálkodási kft. ügyvezetője. Az a döntés született, hogy első lépésként a legsürgősebb esetekben kátyúznak, majd az időjárástól függően grédereznek.

Hozzátette, hogy a jelenlegi költségvetési helyzet miatt nem lehet minden dűlőutat gréderezni. Az önkormányzati képviselők által meghatározott fontossági sorrend alapján kezdik meg a javításokat, figyelembe véve, hogy mennyien élnek az érintett utak mentén. Bízik abban, hogy lesz mód a folytatásra, és mind a közel 100 kilométernyi lakott szakaszt hol gréderezéssel, hol feltöltéssel, de a kívánt szintre hozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában