Békés vármegye

2024.01.03. 11:24

Január 5-ig kell visszajuttatni az el nem durrantott tűzijátékokat

Szilvesztert követően öt napon belül vissza kell juttatni a fel nem használt, harmadik pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékokat, valamint a hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket a forgalmazó számára – írták a rendőrség honlapján.

Licska Balázs

Tavaly szilveszter előtt is több helyen árulták a tűzijátékokat.

Fotó: MW-archív

Az ebbe a kategóriába tartozó termékeket kizárólag 18 éven felüliek szerezhették be és birtokolhatták előző év végén, és ezeket csak szilveszterkor, azaz december 31-e 18 óra és január 1-je 6 óra között használhatták fel. Tehát akinél ilyen tűzijáték marad, az szabályt szeg.

A Leskovics Pirotechnika Kft. ügyvezetője is megerősítette korábban, hogy a harmadik osztályba tartozó termékeket, amennyiben azokat nem durrantották el szilveszterkor, január első napjaiban vissza kell juttatni. Leskovicsné Tóth Mária hozzátette, hogy például a kft. is megadta ennek érdekében az elérhetőségeit azokon a helyszíneken, ahol árulták a tűzijátékokat. Lehet nekik telefonálni és e-mailt írni, és házhoz mennek a szakemberek a tűzijátékokért. Azért ezt a megoldást választották, mert kevés eset fordul elő.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában