Békéscsaba

2024.01.27. 15:10

Dél-alföldi önkénteseket köszöntöttek

A dél-alföldi régió önkénteseit köszöntötte szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a békéscsabai Kornélia étteremben.

dr. Nagy Szilvia

Több mint negyven önkéntes munkáját ismerték el.

Forrás: BMH

Benedek Szilvia régióvezető és Leléné Sás Mária egyesületvezető hangsúlyozta, azok, akik a háttérben önkéntes munkát végeznek a nagycsaládosokért, családosokért, némán, hangtalanul teszik a dolgukat, nem várva cserébe semmit, ezért is igyekeznek nekik szívélyes rendezvénnyel köszönetet mondani. Kiemelték, a harmincnégy dél-alföldi egyesület aktivitása példaértékű. 

A Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes bemutatója után a Békés Vármegyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetője, Dr. Kolysza-Tóth Annamária tartott ünnepi beszédet. Hangsúlyozta, a család a társadalom építőköve, fundamentuma; igazi áldás. A nagycsalád kicsit több aggódás, kicsit több szeretet és még nagyobb áldás. A többgenerációs család az Isten szerető ajándéka. Hozzátette, a 2010-es családbarát fordulat óta a kormányzati politika középpontjában a családok támogatása áll, hiszen így épül a nemzet jövője. Válsághelyzetben is az a célja az ország vezetésének, hogy ne legyen akadálya a gyermekvállalásnak, ezt segíti az új pénzügyi támogatás, a CSOK Plusz is.   

Dr. Herczeg Krisztián, a NOE elnökségi tagja kiemelte, az országban több mint százezer önkéntes végzi nap mint nap odaadó tevékenységét, Békéscsabán ráadásul több generáció is szívvel-lélekkel tevékenykedik, pedig a fiatalokat ma már nehezebb az okoskészülékektől a valós közösségekhez csábítani. 

Az ünnepi ebéd előtt oklevelet, ajándékot vehetett át a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületétől Sás Mária elnök, valamint Szatmári Viktória, Ádász Dávid és Pap Zoltán. A Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületétől Kovács Mária elnökségi tag, Szendi-Horváth Márta, Horváth Laura és Deli Leila. A Családi Kör Domaszék Nagycsaládos Csoporttól Szalma Éva csoportvezető és Fábiánné Csóti Bettina Éva. A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládosok Egyesületétől Griecs Györgyné elnök, Czene Gézánél, Fekéné Bohus Zsuzsanna és Csernok Antal. A Gyulai Nagycsaládosok Egyesületétől Molnár Lászlóné elnök, Gombos Katalin és Komjáthy Katalin. A Nagycsaládosok Kétsopronyi Egyesületétől Megyeriné Závogyán Mária elnökhelyettes, Ancsin Jánosné és Ancsin János. A Kisteleki Nagycsaládosok Egyesületétől Vetró Istvánné elnök, Szalai Józsefné, Mangóné Kovács Ilona. A Nagycsaládosok Köröstarcsai Egyesületétől Borbola Pálné elnökhelyettes, Fehér Lászlóné, Bakóné Pető Ildikó és Frontó Mónika. A Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületétől Tímárné Csák Tímea elnök, Mackóné Vozár Márta, Karácson Margit Beáta, Márkus Katalin. A Nagybánhegyesi Nagycsaládos Egyesülettől Molnárné Iván Éva elnök, Tóth Ferencné és Molnár László. A Gyermekszív Nagycsaládosok Egyesületétől (Ópusztaszer) Bereczkiné Tari Mária, Fenyvesi Sára és Makrai Mihály. Az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületétől Szebellédi Zoltán elnök, Bírta Éva, Bacsa-Marosán Adrienn és Rajeczkiné Pilinszki Mónika. Az Orosházi Nagycsaládosok Egyesületétől Benedek Szilvia elnök, valamint Szepesiné Farkas Erika.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában