Állatvédők

2024.01.04. 07:57

Csatornába esett kutyát is találtak Gyulán

Gyulán öt kutya elszökéséről értesítették szilveszterkor, illetve új év napján az Állatotthon Alapítványt, kedd reggelre mind az öt állatot sikerült megtalálni – tudtuk meg Tölgyesi Anikótól.

Papp Gábor

Tölgyesi Anikó.

Fotó: Bencsik Ádám - archív

Az Állatotthon Alapítvány alapítója elmondta, az utolsó, elkóborolt kutyust kedden reggel sikerült befognia a kígyósi úton, a négylábú beleeshetett egy csatornába, mert nagyon csapzottan bukkant rá az állatra. Számában kevesebb kutya tűnt el a tűzijátékok miatt, ugyanakkor már az ünnepek előtt jelzést kaptak arról, hogy három-négy kutya kóborol a város különböző részein, őket még nem sikerült befogniuk.
Az alapítvány egyébként egy helyi Facebook-csoportban még szilveszter előtt közzétett egy posztot, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy ügyeletet tartanak, illetve, hogy a gazdák fokozottan figyeljenek kutyáikra. Sokak nem kis megdöbbenésére, még támadásokat is kaptak azért cserébe, hogy segítenek.

– Mindez nem könnyíti meg a helyzetet, de igyekszünk mindenütt segíteni – emelte ki Tölgyesi Anikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában