Egyeztetés

2024.01.04. 16:46

Cél, hogy az orosházi kórház működése zökkenőmentes legyen

Egy kórház alapvető fontosságú intézmény a környéken lakók számára. Különösen, ha három járás lakossága, közel 120 ezer ember tartozik az ellátási területéhez. Ilyen az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, ahol nemrég vezetőváltás történt. Dr. Bozsár Stefánia megbízott igazgatóval beszélgettem az intézményben zajló folyamatokról, a tervekről, lehetőségekről, a kórház működéséről – adta hírül közösségi oldalán Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Csete Ilona

Erdős Norbert dr. Bozsár Stefániával a terveiről beszélgetett. Fotó: Facebook

Orosháza „Dr. Bozsár Stefánia 2023 novemberében vette át megbízólevelét dr. Becsei Lászlótól, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgatójától. Lendülettel és lelkesedéssel vágott neki a vezetői feladatnak” – írta Erdős Norbert. „Találkozásunk során személyesen is tapasztaltam az erőt és elhivatottságot, a szülővárosa és annak betegei iránti elkötelezettséget, amellyel az orosházi kórház kötelékében korábban a belgyógyászati osztályán és a sürgősségi betegellátó osztályán belgyógyászként, diabetológus szakorvosként, november 13-ától pedig a Dr. László Elek Kórház vezetőjeként segíti a gyógyító munkát. Első körben a helyzet stabilizálására törekszik, hiszen egy igazgatóváltás minden intézményben új helyzetet teremt. Célja, hogy a kórház működése zökkenőmentes legyen, hogy Magyarország negyedik legnagyobb kórházával, a Békés Megyei Központi Kórházzal szorosabb kapcsolat alakuljon ki, akárcsak a háziorvosokkal, akikkel jellemzően először találkozik a páciens. Mint – ahogy ő fogalmazott – lentről jövő szakorvos, fontosnak tartja az orvos-nővér kapcsolat harmonikusságát, hogy egymást segítve, egymás keze alá dolgozva végezzék hivatásukat a lehető legmagasabb szinten. A kórház csapatát januártól egy új szülész-nőgyógyász is erősíti, és a tervek szerint több új szakorvost is igyekeznek bevonni a rendszerbe a minél teljesebb ellátás biztosításához. Dr. Bozsár Stefánia már kisgyermekkora óta orvosi pályára készült, később tudatosan választotta az orosházi kórházat, a városhoz köti a gyermekkora, a családja, és most már a hivatása is. Sok sikert kívántam neki ehhez a szép, felelősségteljes megbízatáshoz” – zárta posztját a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában