Gasztronómiai olimpia

2024.01.31. 20:04

Bepakoltak a békési szakácsok, irány Stuttgart! – galériával

Nem hiányozhat a stuttgarti gasztronómiai olimpiáról idén sem a Békés Vármegyei Culinary Team. Ennek megfelelően telepakolták minden földi jóval járműveiket szerdán este Gyulán, a Gyulakonyha előtt. Február 5–6-án versenyeznek, számos alapanyagot itthonról visznek ki.

Nyemcsok László

A csapat bízik a jó szereplésben Fotó: Ambrus György Krisztián

– Kiskertjeink, óljaink, erdeink javaival igyekszünk meghódítani Stuttgartot, illetve az olimpia zsűrijét – hangsúlyozta Ambrus György,  a culinary team menedzsere. – Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a Békés vármegyei helyi értékeket, helyi alapanyagokat, illetve a hungarikumokat, valamint a teljes Kárpát-medence, ezen belül Erdély különlegességeit is bemutassuk. Olimpiai alkotásaik során kollégáink előtérbe helyezik halainkat, erdeink vadjait, de belecsempészik versenymunkáikba a hungarikumokat, a csabai és a gyulai kolbászt, illetve a libamájat is.

Az olimpián Szeidler Zsolt és Szokai Imre versenyez egyéniben, mögöttük áll, és mindenben segíti a két mesterszakácsot a culinary team teljes csapata.4

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában