Támogatás

2024.01.17. 19:09

Az Almásy-kastély és a Hunguest Hotel Gyula is a fontos társadalmi ügy mellé állt

Átadták a gyulai Almásy-kastély báltermében rendezett szilveszteri gálavacsorán összegyűlt adományt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak szerdán délelőtt a Hunguest Hotel Gyula lobbihelyiségében. Az eseményen 214 ezer 500 forint és a romániai vendégek jóvoltából 60 euró jött össze, amelyet Fekete-Dombi Ildikó, az Almásy-kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Boros Zoltán, a Hunguest Hotel Gyula szállodaigazgatója nyújtott át dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének.

Papp Gábor

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Fekete-Dombi Ildikó, Boros Zoltán az adományátadáson. Minden segítség sokat számít a koraszülöttmentő-autó működésében. Fotó: Bencsik Ádám

Fekete-Dombi Ildikó elmondta, a gyönyörű bálteremben tavaly év végén első ízben tartottak szilveszteri bált. Ennek kapcsán kiemelte, a kastélyra a kezdetektől jellemző, hogy igyekszik a helyi kulturális és turisztikai élet, valamint a civil szektor résztvevőivel együttműködni.

– Boros Zoltán szállodaigazgatóval folytatott szakmai beszélgetés során merült fel, hogy a hotel értékesítené elsődlegesen a szilveszteri bál jegyeit. Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy a Hunguest Hotel már a meghirdetése előtt megtöltötte a rendezvényt – fogalmazott. Kitért arra, hogy a kastély szárnyát arról a Wenckheim Józsefné Jankovich Stefániáról nevezték el, aki arról volt ismert, hogy mindig segítette a szegényeket és az elesetteket. Ezt a szemléletet pedig napjainkban is folyamatosan képviselik, ezért hirdettek adománytombolát a szilveszteri mulatságra, amit a Gyulai Várfürdő is segített. Az adománydobozban összesen 214 ezer 500 forint és 60 euró gyűlt össze.

Boros Zoltán hangsúlyozta, a Hunguest fontosnak tartja, hogy azokon a településeken, ahol jelen vannak, a civil kezdeményezésekben is részt vegyenek. Kiemelte, belföldi nagyvárosokból érkező, illetve romániai vendégek adták össze az adományt.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, az Almásy-kastély számos, a koraszülöttekkel kapcsolatos eseménynek ad otthont. Felelevenítette, hogy óriási összefogással vásárolták meg Viharsarki Koraszülöttmentőt, amely azóta már 110 ezer kilométert tett meg. A jármű működtetése is összefogással történik, és a támogatást is erre a célra fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában