Novák Katalin Békésben

2024.01.24. 14:54

A Magyar Honvédség helyzetéről is jelentést kapott az államfő Gyulán - videóval

Novák Katalin köztársaság elnök a hadsereg főparancsnokaként Böröndi Gábortól, a honvéd vezérkar főnökétől, valamint Tajti Norberttől, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójától tájékoztatást kapott a Magyar Honvédség helyzetéről és a Magyarország biztonságát érintő kérdésekről a „kihelyezett” Sándor-palota keretében, a gyulai várban szerdán délelőtt.

Papp Gábor

A gyulai várban fogadta a katonai vezetőket Novák Katalin.

Fotó: Bencsik Ádám 

Böröndi Gábor elmondta, arról számolt be az államfőnek, hogy az Adaptive Hussars 23 programban milyen tapasztalatok születtek, illetve a Magyar Honvédség a novemberi Adaptive Hussars gyakorlaton a civil közigazgatással milyen együttműködést alakított ki. Szó esett arról, hogy milyen lesz a gazdasági szolgáltatás jelentősége, milyen tapasztalataik vannak, milyen irányban kell fejleszteni a honvédséget. Jelentést tettek emellett a hódmezővásárhelyi Lynx-program eredményeiről, miként sikerült feltölteni az alegységet, illetve a tatai tüzérek programjáról is beszámoló hangzott el.

A részletekről kifejtette, az Adaptive Hussars gyakorlat az ország fegyveres védelmi tervét gyakorolta le. Mint mondta, a civil közigazgatás tekintetében a főispánokkal, a vármegyei közigazgatási szervekkel az együttműködés gördülékeny volt. A gazdasági szolgáltatások tekintetében vannak jogszabály-módosító javaslataik, illetve a tartalékos rendszer aktivizálása kapcsán is vannak előremutató javaslatok, jogszabály-módosító javaslatok, amelyekről jelentést tett a köztársasági elnöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában