Reibel Mihály Városi Művelődési Ház

2024.01.22. 12:39

A kultúrát ünnepelték Eleken - galériával

Az egyetemes magyar kultúra értékeihez méltó színvonalú programmal ünnepeltünk a magyar kultúra napja alkalmából vasárnap, a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban – adta hírül Szelezsán György polgármester.

Vásári Erzsébet

Fotó: Foto:Gabriel Janos

Megtudtuk: az eleki óvodások prózával és versekkel kedveskedtek a szép számú közönségnek, majd a Kormorán Együttes frontembereivel kiegészült négytagú zenekar adott „Tiszta Szívvel” címmel fantasztikus koncertet.

Szelezsán György Kodály Zoltánt idézte beszédében: „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” A polgármester ismertette: idén is rengeteg kulturális programmal készülnek, melyeknek szép kezdete volt a vasárnapi esemény.

Végül hangsúlyozta: arra kéri az elekieket, vegyenek részt minél több rendezvényen, támogassák, terjesszék a magyar kultúra ügyét annak érdekében, hogy utódaink ezer év múlva is büszkén gondolhassanak arra, van mit megőrizni értékeinkből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában