Ünnepi asztal

2023.12.23. 08:46

Unokái kedvében jár, karácsonyra süt, főz a mezőkovácsházi Klárika

A mezőkovácsházi Szekeres Lajosné receptjei nyerők, főzőtudománya követésre méltó. Arany kötény-díjas, a Békés Megyei Hírlap szakácskönyveinek is szereplője volt ő. A napokban már a konyhájában szorgoskodik. Most családja számára készíti a karácsonyi finomságokat.

Csete Ilona

A gasztronómia világában jól érzi magát Szekeres Lajosné Klárika, családja kedvenceit készíti karácsonyra. Fotó: Gigacz Balázs

Nagyon szeret sütni, főzni Szekeres Lajosné Klárika. Családja minden tagjának kedveskedik valamivel. Tegyük hozzá, nagyon nagy az a másik család, akikkel szívesen megosztja konyhai tapasztalatait: ő a helyi főzőklub vezetője.

Klárika 2021-ben tevékenységéért átvehette azt a diplomát, ami azt bizonyítja, hogy tevékenységével bekerült a mezőkovácsházi helyi értéktárba. De lássuk, hogy otthon, családja kedvéért mit készít hétvégére, amikor érkeznek hozzá szerettei!

– A fiam, a párja és a három unokám kedvenceit igyekszem az asztalra tenni, velük egyeztettem mindent, ki, mit szeretne enni karácsonykor. Ehhez időben beszereztem a hozzávalókat. Semmit nem hagytam az utolsó pillanatra. A halászlevet pontyból és afrikai harcsából készítem. Lesz töltött káposzta. Fiú unokáim, Balázs és Máté kedvence a lazac. A sült lazac mellé köretnek petrezselymes pirított gomba kerül, de francia salátával is készülök. A kislány, Anna unokám a sült csirkecombot kedveli, kitalálok valami salátát hozzá – sorolta a nagyi.

Mindezeket frissen, vasárnap főzi meg Klárika, ám az édességek elkészítéséhez már most hozzáfogott. Kíváncsiak voltunk, mivel lepi meg a családot.

– Karácsonykor nálunk is népszerű a bejgli. Én nagymamám receptje alapján, kelt tésztából sütöm. A diós töltelékébe reszelek citromhéjat, plusz ízt ad neki, teszek bele dzsemet, mazsolát. A mákos bejgli töltelékébe pedig fél almát és egy narancsnak a héját reszelem. De sütök mézest, azokat kidíszítem. A fiúknak kedveskedek sajttortával, Anna meg a gyümölcstortát szereti. Nagyon várom őket, olyankor megtelik a ház nevetéssel, sztorizással, az unokáim ölelése semmihez sem fogható boldogságot jelent nekem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában