Negyvenegy családon segítettek

2023.12.02. 14:11

Több mint kétszáz békéscsabait támogattak tartós élelmiszerekkel

Tartós élelmiszereket – köztük rizst, lisztet, búzadarát, olajat, tésztát, lencsét, borsót, kukoricapelyhet, almát – tartalmazott az a 130 csomag, amelyet szombaton osztott ki a Csabagyöngye Kulturális Központban az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány.

Licska Balázs

Az ételosztáson programmal is várták a gyermekeket

Fotó: Bencsik Adam

A békéscsabai szervező, Tóth Gabriella elmondta: az akcióval 41 hátrányos helyzetű családot, azaz összesen 220 békéscsabait, köztük 148 gyermeket tudtak támogatni.

Hozzátette: programmal szintén várták a rászoruló családokat, és a gyermekek számára megérkezett a Mikulás is, természetesen ajándékokkal. Emellett volt csillámtetoválás és arcfestés, sőt a gyermekeknek egy mondhatni büféasztalt ugyancsak felállítottak, üdítővel, keksszel, csokoládéval, banánnal. 

Tóth Gabriella elmondta, hogy immár öt éve osztanak rendszeresen, két-három havonta ételt a szűkölködők számára. Most is felvette a kapcsolatot a helyi intézményekkel, hogy lehetőség szerint minél többeket értesítsenek a rászorulók közül erről a lehetőségről. Kiemelte, hogy szívesen fogadnak önkénteseket, illetve felajánlásokat ugyancsak várnak, hogy minél több hátrányos helyzetű családnak segíthessenek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában