Visszatekintő

2023.12.29. 18:30

Óriás mohaállatot találtak Gyomaendrődön: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink szeptemberben

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak szeptemberben a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Óriás mohaállatot találtak a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán. A Mississippi vidékéről származó óriás mohállat jövevényfajnak számít, és az átlaghőmérséklet emelkedése miatt terjed világszerte, így Magyarországon is. Ökológiai szempontból azonban nem jelent problémát.

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény került napirendre azon a fórumon, amelyet a Nemzeti Pedagógus Kar Békés vármegyei elnöksége hívott életre Békéscsabán, az Andrássy Gyula gimnáziumban. A grémium Békés vármegyei elnöke, dr. Sióréti Gabriella elmondta: a vonatkozó jogszabályok elfogadása előtti tárgyalásokban részt vett a kar. A mostani rendezvényt pedig azért szervezték, hogy segítsenek a pedagógusoknak eligazodni a jelenlegi – mint fogalmazott, nem egyszerű – jogi helyzetben.

Szeptemberben szó esett arról, hogy súlyos szmoghelyzet esetén akár azt is elrendelhetik majd Békéscsabán, hogy a belvárosban páros naptári napokon csak a páros, a páratlan naptári napokon pedig a kizárólag a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek 6 és 22 óra között – derült ki a füstköd-riadó tervről szóló rendelet tervezetéből.

Egy friss felmérés szerint a magyarországi városok közül a kondorosiakat mozgatta meg a legjobban a szex és az erotika iránti érdeklődés az interneten.

Waffen SS-es jelvények, felvarrók, náci eszmét hirdető könyv, azaz különleges második világháborús tárgyak kerültek a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum birtokába a közelmúltban – jelentette be dr. Bácsmegi Gábor igazgató. A legérdekesebb és legizgalmasabb egy napló, amelyben az eleki Faulhaber András – aki 1942-ben önként jelentkezett a Waffen SS-be – leírta, hogy mi történt vele a keleti fronton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában