Mohaállat

2023.09.13. 09:15

A Mississippi vidékéről származó óriást találtak a Hármas-Körösben, Gyomaendrődnél

Óriás mohaállatot találtak a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán – írja oldalán a pecaverzum.hu Mint kiemelték, a Mississippi vidékéről származó óriás mohállat jövevényfajnak számít, és az átlaghőmérséklet emelkedése miatt terjed világszerte, így Magyarországon is. Ökológiai szempontból azonban nem jelent problémát.

Papp Gábor

Egyre többször hallani a nem őshonos faj megjelenéséről, de negatív hatását még nem tapasztalták.

Forrás: pecaverzum.hu

A részletekről kifejtették, az óriás mohaállatról augusztus 28-án, hétfőn készítették a fényképeket, és azokat a Pecaverzum sztoriküldő alkalmazását használva küldték el a honlapnak.

„Lányaink, Ramóna és Noémi fedezték fel. Először nem tudtuk, mi lehet ez” – írták olvasóik. Hozzátették, egyre jobban terjed Magyarországon az óriás mohaállat, amely valójában – a nevével ellentétben – parányi élőlény, de telepekbe összeállva már hatalmas „gombócot” formáz.

A faj jövevénynek számít, természetes ellenségét nem ismerjük, de a szakértők szerint ökológiai szempontból nem jelent problémát.

Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője hírportálunknak elmondta, valóban egyre több alkalommal hallani a nem őshonos faj megjelenéséről, egyelőre ugyanakkor semmilyen negatív hatását nem tapasztalták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában