Visszatekintő

2023.12.27. 19:31

Komoly nemzetközi háttérrel rendelkező üzemet adtak át Csabán: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink augusztusban

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak augusztusban a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Idén átadták a komoly nemzetközi háttérrel rendelkező Curtiss-Wright Surface Technologies Kft. üzemét az Orosházi út 2. szám alatt. A cégcsoport jelen van Észak-Amerikában, valamint Európa és Ázsia több országában, összesen több mint 65 telephelyen, Magyarországon a békéscsabai az első.

Bővelkedett sztárfellépőkben az október 19–22. közötti, 26. Csabai Kolbászfesztivál zenei, szórakoztató programja a CsabaParkban a Mokry- és a Munkácsy-sátorban, valamint a szabadtéri színpadon is.

Augusztusban két földrengés pattant ki Békésben – írta a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Az akkori becslések alapján Gyomaendrődtől 11 kilométerre volt a földrengések epicentruma. A földrengések magnitúdója 4.0 volt, így a lakosság széles körben érezhette. A földrengések fészekmélysége 20 km volt – írták az obszervatórium oldalán. 

A fantasy atyjának is nevezett angol író, költő, J. R. R. Tolkien, valamint egyik legismertebb alkotása, A Gyűrűk Ura világát idéző könyvborításokat, diorámákat készít a zsadányi származású, telekgerendási, de Békéscsabán dolgozó Gyevnár Ádám. A közösségi portálon Helm néven létrehozott egy oldalt, ahol fényképeket oszt meg ezekről az alkotásokról, óriási sikert aratva. Nemrég Durin kapuját is elkészítette valós méretben és hitelesen, tudomása szerint egyedüliként és először a világon.

Elbontották a kishidat, hogy a formájával és burkolatával a Munkácsy Negyed arculatához illeszkedő, az egyidejű zavartalan gyalogos és kerékpáros forgalmat biztosító szélesebb híd épüljön. A látványtervek alapján valóban impozáns építménnyel gazdagodik, és egyben fejeződik be a Munkácsy Kulturális Negyed kialakítása. Az új híd átadására a tervek szerint egy év múlva kerül sor”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában