Munkácsy Negyed

2023.08.03. 13:06

Ősszel elbontják a csabai kishidat: mutatjuk az új híd látványtervét

Már csak néhány hétig közlekedhetünk Békéscsabán a Deák utcát és József Attila utcát összekötő hídon – hívta fel a figyelmet Herczeg Tamás, a város országgyűlési képviselője.

Gyemendi Réka

A beruházást lebonyolító Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Ügyvezető-helyettesével, Vass Csabával az ütemezés menetéről beszélgetett Herczeg Tamás.

Fotó: Facebook

„Szerdán kiválasztották az új híd kivitelezőjét, és hamarosan megkötik a szerződést a munkák elvégzésére.  Várhatóan ősszel elbontják a jelenlegi hidat, hogy a formájával és burkolatával a Munkácsy Negyed arculatához illeszkedő, az egyidejű zavartalan gyalogos és kerékpáros forgalmat biztosító szélesebb híd épüljön. A látványtervek alapján valóban impozáns építménnyel gazdagodik, és egyben fejeződik be a Munkácsy Kulturális Negyed kialakítása. Az új híd átadására a tervek szerint egy év múlva kerül sor” – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás.

Az új híd látványterve. Fotó: Facebook

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában