Visszafizetik a támogatást

2023.12.14. 15:10

Egyelőre nem épül meg a tervezett uszoda Vésztőn

Egyelőre nem épül uszoda Vésztőn. Pedig egy ilyen létesítményre az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében évekkel ezelőtt több százmillió forintot nyert – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a támogatást visszafizeti az önkormányzat.

Licska Balázs

Egyelőre nem lehet helyben úszni.

Fotó: Illusztráció: MW

Karakas Anikó polgármester elmondta: a jelenlegi gazdasági körülmények között megvalósíthatatlan a projekt. 500 millió forint állt a város rendelkezésére az uszoda építésére, a lefolytatott közbeszerzés alapján viszont a létesítmény tavaly ősszel 1,7 milliárd forintba került volna. Bár elküldték a plusz támogatásról szóló igényt, egyetlen projekt esetében sem engedélyeztek ilyen mértékű többlettámogatást. Mivel nem jött plusz pénz, illetve a városnak sincs ennyi forrása, kénytelenek visszaadni a kapott támogatást, egyébként ezt kezdeményezte az irányító hatóság is.

– Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy lemondanak az uszodáról – hangsúlyozta a városvezető. Keresik a lehetőségeket, hogy miként lehetne megvalósítani, hiszen a tervek elkészültek, az engedélyek rendelkezésre állnak, ezekkel el tudnának indulni bármikor. Vélhetően akkor, amikor nemcsak helyben, hanem országos szinten is rendeződnek a gazdasági körülmények, azaz 2025-ben vagy 2026-ban. Karakas Anikó polgármester hozzátette, tudomásul kell venni, hogy jelenleg nem az uszodák építése a legfontosabb szempont a kormány számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában