Csanádapáca

2023.12.14. 09:45

Dalolva szereznek örömet, amerre járnak

Mindenki nagyija a pusztaföldvári Pacsika Pálné, Margitka néni, aki alapító tagja a Csanádapácai Dalkörnek. Ritkán mozdul ki otthonából, ám a dalos társak nem feledkeznek meg róla. A születésnapján is az ablaka alatt énekeltek neki.

Csete Ilona

Mindenki nagyija, Margitka néni. Születésnapján az ablaka alatt énekelt a dalkör

Forrás: Facebook

Fennállásának a 15 éves évfordulját ünnepelte a Csanádapácai Dalkör májusban. A baráti társaság 17 tagú. Szinte megállás nélkül próbálnak, fellépésekre járnak. Nagyok sok helyre hívják őket. Tagjaik sorában van csanádapácai, mezőkovácsházi, gábortelepi, pusztaottlakai, békéssámsoni. Gyakran csak gondolnak egyet és irány Pusztaföldvár! Megállnak Pacsika Pálné ablaka alatt. Így tettek alapító tagjuk 92. születésnapján is.

Reméljük, hogy még sokáig énekelhetünk neki – írták közösségi oldalukon, az egyik bejegyzésben.

Azt már érdeklődésünkre mondták el, hogy napi szinten úton vannak, annyi a felkérés. Dalaikkal teszik mások számára is szebbé az ünnepvárást. A minap Battonyán jártak, meg az apácai szociális otthonban. Felléptek Pusztaszőlősön, mennek Kaszaperre, Gerendásra, Tótkomlósra is és Medgyesbodzás lesz az utolsó adventi állomásuk.

A hétfői és a keddi nap különleges lesz. Együtt énekelnek majd az orosházi kórház dolgozóival, betegeivel. Jelentkeztek ugyanis egy felhívásra, partnerségben a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálattal, örömzenéjükkel köszönik meg a gyógyítók munkáját. A  betegeknek pedig dalaikkal adnak erőt a gyógyuláshoz.

Hétfőn az orosházi kórház aulájában karácsonyi zenés műsorral kedveskednek, majd a feldíszített kórházi kápolna előtt ünnepi szerenádot adnak. Másnap, kedden gitáros adventi éneklés lesz az osztályokon a betegekkel, az egészségügyi dolgozókkal és a kórházlelkészi szolgálatok munkatársaival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában