Ünnepvárók

2023.12.04. 13:13

Családias hangulattal telt meg Orosháza főutcája advent első vasárnapján

Fehér-arany színkombinációt szavaztak meg az óriás adventi koszorú készítőinek, az Oros-haza Baráti Kör lelkes tagjainak az orosháziak. Az idei koszorú is pompás lett, az első hatalmas gyertyát Ördög Endre, az evangélikus egyházi igazgató-lelkésze gyújtotta meg Dávid Zoltán polgármesterrel.

Csete Ilona

Az óriás adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát. A szerző felvétele

Akik az ünnepi pillanatoknak akartak részesei lenni, azok már délután kilátogattak a Kossuth utcára és sétáltak a sok látványelem között. Gyermekes családokkal telt meg a katolikus templom kertje, ahol óriás, sziporkázó fényeikkel csalogató figurák a kicsik kedvencei, de szívesen felülnek a kivilágított szánkóra, fotózkodnak a jegesedvékkel, a Mikulással. A faházakban pedig kézművesek ajánlják portékáikat, s remélik, az érdeklődés, a kíváncsiság napról napra nő kínálatuk iránt.

Advent első vasárnapján az Árpád-kertben felállított sátorban az evangélikus iskola diákjainak a műsorával, majd Ördög Endre lelkész köszöntőjével vette kezdetét az ünnepvárás. Majd fellobbant az első gyertya lángja, mindenki látni akarta. A térre érkezők régi ismerősökkel találkozva beszélgettek, nagy tapssal jutalmazták Koós Réka zenés műsorát. A Rotary Orosháza is készült, majd 100 liter finom, forralt bort kínált az érkezőknek.

A hangulat, a látvány, a program azt szolgálta, hogy együtt hangolódjanak az orosháziak karácsony ünnepére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában