Visszatekintő

2023.12.25. 17:09

Békésben is megmozdult a föld: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink júniusban

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak júniusban a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Boni már békésen pihen a kutyaházában, ami két éven át üresen várta őt vissza egy orosházi család udvarában. Innen, néhány vendég kikísérése közben veszett nyoma a hűséges vizslának. Tűvé tették érte a környéket, feladtak hirdetéseket, felajánlottak jutalmat, ám a család kedvencének nyoma veszett.

Ötös erősségűre becsült földrengés történt Romániában, Aradtól 17 kilométerre: Békésben is több helyen megmozdult a föld. Az elmúlt időszak romániai földrengései közül ez volt a legerősebb, a későbbi mérések alapján 5,1-es.

A romániai földrengést Békésben is több helyen lehetett érezni, itt is megmozdult a föld. A hírportálunknak nyilatkozó szeizmológus szerint valóban úgy tűnhet, hogy közelít a földmozgás térségünkhez, de ez csak az éppen aktív vető mentén zajlik, ebből nem következtethetünk arra, hogy ez a trend folyamatosan így fog alakulni a jövőben is.

„Figyelem, figyelem! Orient-Express vonat érkezik a negyedik vágányra. A vonat nem közforgalmú, utazásra nem lehet igénybe venni. A vágány mellett, kérjük, vigyázzanak!” A békéscsabai vasútállomáson csak az utolsó mondat hangzik el rendszeresen, az Orient-Express nagyon ritka vendég.

Nincs olyan központi jogszabály, amely megtiltaná a vasárnapi fűnyírást, és Békéscsabán, Sarkadon, Szeghalmon és Vésztőn sem hoztak ilyen rendelkezést. Ennek indoka, hogy azok, akik munkába járnak hétköznap, hétvégén érnek rá arra, hogy a portáikat és a házaik előtti területeket rendbe tegyék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában