Összefoglaló

2023.12.07. 20:52

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 7.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 7-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A hideg idő, valamint a havas, csúszós utak fokozott figyelmet és jó műszaki állapotú járművet követelnek meg a közlekedőktől – hívták fel a figyelmet a rendőrségen, ahol több tanácsot is megosztottak az autósok számára.

Önkéntesség, szociális érzékenység, kezdeményezések, amelyek felerősödnek a karácsony közeledtével. A FirstFarms Hungary Kft. 2018-ban hívta életre a Dan-Farm (immáron az FFH) Angyalát és tette szebbé a karácsonyát nélkülöző gyermekeknek a munka-, és lakóhelyük környezetében.

Vendégünk a Nemzeti Színház, és a Békéscsabai Jókai Színház nyugalmazott főügyelője, Kadelka László volt, akivel az ügyelői szakma kihívásairól és utánpótlásáról, színházi élményeiről, pályafutásáról, és egy különleges esetről is beszélgettünk, melynek végén ő lett a világ legjobb ügyelője.

Száz órát töltött el csodajárgánya elkészítésével a békéscsabai Szaszák Ádám vállalkozó, akit sokan csak Szasziként ismernek, szólítanak. Egy 170 lóerős John Deere traktorja elé két, kifaragott lovat fogott be, mellettük télapók hintáznak, az utánfutón pedig két rénszarvas segít húzni a Mikulás szánját.

„Egy csabai az őrült évek Párizsában – Jankay Tibor” címmel nyílt képzőművészeti időszaki kiállítás a Munkácsy Mihály Múzeumban szerdán. A tárlaton a művész 1920-as években, Párizsban készült alkotásaiból látható egy egyedülálló gyűjtemény két teremben. A kiállítás kurátora Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze volt.

Csütörtökön kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Gerendáson egy holttestet és egy kialudt tűz nyomait találták meg.

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

Szaporodnak Vig Mór körül a kétes ügyek - írja a Magyar Nemzet.








 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában