Együttműködés

2023.11.23. 09:50

Hidat építenek Békéscsaba és Kaposvár között

Együttműködési megállapodást kötött a Szent-Györgyi középiskola és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet.

Licska Balázs

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója és dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora írta alá az együttműködési megállapodást Fotók: Imre György/Somogyi Martin

Együttműködési megállapodást kötött szerdán Kaposváron a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és annak tagintézménye, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és annak Rippl-Rónai Művészeti Intézete. A partnerség többek között a békéscsabai középiskola okleveles fotográfus- és okleveles grafikusképzésével kapcsolatban született meg a felek között.

– Országosan szeretné megmutatni magát, az egész ország figyelmére igényt tart, és a képzőművészeti képzései révén egyedi portfólióval rendelkezik – mutatta dr. a Rippl-Rónai Művészeti Intézetet dr. Hatos Pál intézetigazgató, hozzátéve, hogy az intézet legfőbb erénye a minőségi képzés mellett a családiassága. Kiemelte, hogy a Békéscsabai Szakképzési Centrum révén egy olyan várossal működik együtt Kaposvár, amely sokat adott a magyar művészetnek.

Kiemelkedő sikert értek el a Rippl-Rónai Művészeti Intézet pályázatán a szent-györgyis fiatalok
Fotó: Somogyi M.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, dr. Gyuricza Csaba kiemelte, hogy a művészeti képzéseknek is van létjogosultságuk a MATE berkein belül, amely azt a célt tűzte ki, hogy biztosítsák a magyar vidék számára az értelmiség-utánpótlást, amely jelenti a pedagógusokat és a művészeket is többek között. Büszke arra, hogy a nemcsak a régióban, hanem az egész országban jelen lévő, a legkiválóbb fiatalokat megszólító MATE része a kaposvári intézet.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: az együttműködéssel hidat képeznek a középfokú és a felsőfokú képzések között. Ösztönözhetik a technikumban végzett diákokat, hogy bővítsék a megszerzett tudásukat, a tanulók előtt nyitott a lehetőség, hogy bejussanak az ország legjobb képzéseire. Hozzátette: az okleveles technikusképzés szintén egyfajta hidat jelent, hiszen így a diákok könnyebben kerülhetnek be a felsőoktatásba. Kiemelte, hogy az együttműködési megállapodást tartalommal kell megtölteni, célként fogalmazták meg azt is, hogy minél több diák érkezzen Kaposvárra Békéscsabáról.

A rendezvényen kihirdették annak a képzőművészeti, Jövőkép – Ökológiai lábnyomom című pályázatnak az eredményeit, amelyet a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézete hirdetett meg több kategóriában középiskolásoknak. A szent-györgyisek közül az egyes kategóriákban első lett Somogyi Martin, második Horváth Anna, harmadik pedig Hagymássy Nelli, Martincsek Csaba és Szabó Beáta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában