Jótékonysági vadászatok

2023.11.09. 15:37

Gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet kapott a köröstarcsai vadász, Bodrogi Gyulát is díjazták

Tizenkilenc vadász, köztük Bodrogi Gyula, a nemzet színésze vehette át szerdán Budapesten a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet, amellyel minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért. Békésből Bálint Elek, a Köröstarcsai Petőfi Vadásztársaság vadásza kapta meg a vadászati kultúra legértékesebb elismerését a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében tartott ünnepségen.

Nyemcsok László

Bodrogi Gyula is átvehette a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az évente december 27-én megrendezendő jótékonysági vadászatok legönzetlenebb szereplőit a karitatív programhoz méltó módon ismerik el. Magyarország valamennyi vármegyéjében megrendezik az országos jótékonysági vadászatot, ezért 19 kitüntetést adnak át évente.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a magyar vadásztársadalom 170 millió forintot adományozott a jótékonysági vadászatokon keresztül a magyar egészségügy számára, és 23 kórház gyermekosztályát támogatta eddig országszerte. A támogatásból vásárolt 286 innovatív, hiánypótló eszköz 150 ezer gyermek gyógyításához járult hozzá.

Ha már Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét említettük, ő Nógrád vármegye vadászai közül kapta a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában