Szemle

2023.11.27. 10:33

Friss híreket hoztunk Békéscsabáról

Egy csokorba válogattuk olvasóinknak a legfrisebb békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Adventi forgataggal készültek az ünnepkörre Békéscsabán

Adventi forgatagot rendeztek a Békéscsabai Család- és KarrierPontban szombaton délután. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, nagyon sok szervezet döntött úgy, hogy már advent előtt megtartja az ünnepkörhöz kapcsolódó programját, mert Békéscsabán rengeteg rendezvény lesz a következő hetekben, karácsonyt megelőzően. Kitért arra, hogy a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) egész évben számos eseményt szervez a jeles napokhoz kapcsolódva országszerte.

Közel kétszáz rajz érkezett a Tabán népművészeti pályázatára

Közel 200 rajz érkezett a Tabán Táncegyüttes 30 éves jubileuma alkalmából kiírt pályázatra. A 30 éves jubileuma alkalmából hirdetett rajzpályázatot 6 és 12 év közötti gyermekek, valamint 13 és 18 év közötti fiatalok számára népművészet, néptánc témában a Tabán Néptánc Egyesület .

Ismét megtartották az András-napi kolbászparádét a Lencsésin

Sok száz érdeklődő részvételével rendezték meg a XII. András-napi kolbászparádét szombaton Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban, illetve az intézmény mellett felállított 150 négyzetméteres fűtött sátorban. A Lencsési Közösségi Ház 2007 óta szervezi meg a kolbászparádét – nyilatkozta Takács Péter. Az intézmény igazgatója elmondta, a kezdeményezést annak idején a 2022-ben elhunyt dr. Ferenczi Attila háziorvos, önkormányzati képviselő ötletére hívták életre. A fő céljuk a kezdetektől az volt, hogy egy olyan rendezvényt teremtsünk, amellyel visszahozzák a régi András-napi disznótorok hangulatát.

A szakképzés finanszírozásáról tartottak előadást Békéscsabán

A duális képzés finanszírozása 2023-ban címmel tartott előadást a napokban a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a duális képző szervezetek, a gazdasági, számviteli, humánerőforrás gazdálkodás és-fejlesztési, valamint tanulóképzési területen dolgozó munkatársai részére. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott rendezvényen szó esett arról, milyen szakképzési munkaszerződést kell kötni, milyen változások történtek a munkavállaló szakirányú oktatásában. Balog Adrienn, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági osztályának vezetője beszélt a tanulóképzéshez kapcsolódó bejelentési, jelentési kötelezettségekről és járulékokról, adókról. Az előadás konzultációval zárult.

Hamis mosószereket árultak egy békéscsabai garázsvásáron

Épp hamis mosószert árult garázsából egy Békés vármegyei férfi, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlanul a helyszínre érkeztek. A pénzügyőrök egy békéscsabai garázssor melletti utcában tartottak közterület-ellenőrzést, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a kocsitárolóban éppen mosószert adnak-vesznek. Folyamatosan cseréltek gazdát a különféle feliratú (Ariel, Persil) flakonok. Az alaposabb mustra után kiderült, hogy a termékek csupán silány, gyenge minőségű hamisítványok, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A férfi azt mondta, hogy a tisztítószereket az interneten vásárolta, de nem tudta hogy hamisak. A pénzügyőrök a több mint kétmillió forint vagyoni hátrányt okozó termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában