Új vezető

2023.11.16. 14:54

Dr. Bozsár Stefánia: megbízható, biztonságos és minőségi ellátás a cél az orosházi kórházban

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató a főigazgatói munkakör végleges betöltéséig dr. Bozsár Stefánia adjunktust bízta meg az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatói feladatainak ellátásával. A doktornő megbízólevelét hétfőn reggel vette át dr. Becsei Lászlótól, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgatójától. A kórházi kollektíva tájékoztatása után a kórház vezetője és megyei felettese Dávid Zoltán polgármestert kereste fel, hogy hivatalosan is informálják a helyi gyógyító intézményt érintő változásról.

Beol.hu

Dr. Becsei László és dr. Bozsár Stefánia tájékoztatta Dávid Zoltánt a változásokról. Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Bozsár doktornő munkásságát kezdetektől a betegek iránti elkötelezettség jellemezte és ez vezérli új pozíciójában is. Vezetőként az a feladata, hogy stabilizálja az intézmény helyzetét mind szakmai, mind pedig gazdasági szempontból, mi pedig felettes intézményként mindenben segíteni fogjuk. Arra kérem az önkormányzatot, ahogyan eddig is tette, úgy a jövőben is segítse a kórházat a lehetőségeihez mérten – mondta el a polgármesteri találkozón dr. Becsei László.

– Olyan téren szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg lehetőség rejlik az intézményben, az itt dolgozó szakemberekre, az általuk képviselt tudásra bátran lehet építkezni. Elsőként szeretném feltérképezni, hogy milyen területeken vannak feladataink, hogy a lehető legmagasabb szintű ellátást biztosíthassuk az orosházi lakosság számára. Jelenleg az ehhez szükséges lépések meghatározásán dolgozom a kollégáimmal együttműködve, a konkrétumokról így később tudok majd tájékoztatást adni – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia. – Meggyőződésem, hogy egységben kell gondolkodnunk, a kórház csapatának közösen kell a lakosság szolgálatába állnia és együttes erővel kell megtennünk mindent annak érdekében, hogy a betegeink számára megbízható, biztonságos és minőségi ellátást tudjunk nyújtani hosszú távon – húzta alá a kórházvezető, aki azt is elmondta, az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés fejlesztése mellett arra is törekedni fog, hogy erősítse az orosházi kórház megyei ellátórendszerben betöltött pozícióját.

– A jó kapcsolat a kórház és önkormányzatunk között megvolt és meglesz – jelentette ki Dávid Zoltán. – Korábban a rezidens és a fiatal orvosok esetében is ösztöndíjrendszert dolgoztunk ki és jelentős támogatást adtunk. Együtt dolgoztunk a Richter Egészségváros programban, segítettük a kórház melletti parkolóépítést, biztosítjuk az ingyenes buszjáratot a kórház és a gyopárosfürdői gyógyászati központ között, valamint segítettük az egészségügyben dolgozók lakáshoz jutását, hogy ezzel is ösztönözzük az orosházi munkavállalást. Ezeket a programokat forrásaink tükrében folytatni kívánjuk, de nyitottak vagyunk minden, a kórháztól érkező kezdeményezésre, hiszen az ellátás biztonsága mindannyiunk érdeke, a kórház mindannyiunk szívügye – hangsúlyozta a városvezető.

Névjegy

Dr. Bozsár Stefánia 1983-ban született Orosházán. 2002-ben érettségizett a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd 2008-ban szerezte meg orvosi diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. 2016-ban belgyógyász szakvizsgát, 2020-ban diabetológiai licencvizsgát tett. A diploma megszerzése után az Orosházi Kórházban lett belgyógyász rezidens. 2015-2017 között a szentesi kórházban dolgozott, majd 2017 augusztusában visszatért szülővárosa gyógyító intézményébe részlegvezető belgyógyász szakorvosként. 2022 júliusa és 2023 szeptembere között az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályát vezette. Mindemellett a szakrendelőben a diabetológiai és endokrinológiai szakrendelésen is tevékenykedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában